Naslov projekta: Greenopolis – Interaktivna za Održivi Razvoj
Koordinator projekta: Szkola Podstawowa im. ks. Jana Twardowskiego w Nowej Wsi

 

 

 

2019-1-PL01-KA201-064753

Cilj projekta je razviti inovativnu i razigranu pedagogiju za obrazovanje o održivom razvoju, za djecu od 3 do 6 godina i pobuditi njihovo zanimanje za STEM. Ova se pedagogija temelji na interaktivnom eBook-u za formalni i neformalni konteksta učenja. Uz e-knjigu, napravit će se vodič s aktivnostima za odgojitelje i učitelje koji će olakšati upotrebu e-knjige u kontekstu učenja. Projekt također nudi program obuke odgojitelja, čiji je cilj pripremiti odgojitelje i učitelje da pristupe temi održivi razvoj s malom djecom. Ovaj će program također biti rezultat projekta koji je obrazovnoj zajednici dostupan za slične aktivnosti.

Ova inicijativa okuplja 5 partnera, iz Poljske, Portugala, Grčke i Hrvatske:

  • SPN (Poljska): javna osnovna škola koja uključuje predškolski odgoj, koja djeluje kao koordinator.
  • Advancis (Portugal): privatna tvrtka koja pruža usluge savjetovanja i osposobljavanja u obrazovanju i razvoju ljudi, s kompetencijama također u metodologijama učenja temeljenim na ICT-u.
  • BOON (Portugal): privatna tvrtka koja pruža usluge dizajna i ilustracije.
  • Centar za podršku obrazovanju i poduzetništvu (Poljska) je nevladina, neprofitna organizacija osnovana 2004. godine u području mladih, surađuje s tvrtkama, sveučilištima, školama, poduzećima i obrazovnim institucijama.
  • Dječji vrtić „Radost“ Zadar (Hrvatska) je odgojno obrazovna ustanova s devet područnih objekata. U našem vrtiću se ostvaruju redoviti programi njege, odgoja, naobrazbe, zdravstvene zaštite, prehrane i socijalne skrbi djece predškolske dobi koji su prilagođeni razvojnim potrebama djece, te njihovim mogućnostima i potrebama.

• EECV je ekološki centar Ministarstva obrazovanja u Grčkoj, koji razvija i održava ESD aktivnosti za nastavnike i učenike, te surađuje sa školama.

https://greenopolis.erasmus.site

https://www.facebook.com/greenopolisproject/

Prvi radni sastanak održan u Poljskoj u siječnju 2020.

Odgojiteljice: Vesna Antić i Jadranka Jurin


U novoj pedagoškog godini idemo dalje s projektom „Greenopolis“…

U trenutnoj fazi projekta radimo na izradi „Vodiča za odgojitelje“ kojemu je svrha pomoći odgojiteljima/učiteljima da maksimiziraju priliku za učenje koje nudi interaktivno učenje uz eKnjigu.

Odgojiteljica Vesna Antić osmislila je aktivnosti za djecu koje će biti predstavljene u „Vodiču za odgojitelje“. Također neke od njih provodila je s djecom u svojoj skupini!

Iz medija

U utorak 02.02.2020. odrzan je drugi online susret s partnerima iz projekta “Greenopolis”