Obavještavamo  vas da brinemo o Vašoj privatnosti, te ćemo obrađivati Vaše osobne podatke isključivo u svrhu obrade Vašeg zahtijeva/upita/prigovora, sve sukladno Zakonu o predškolskom odgoju i obrazovanju i ostalim zakonskim propisima.

Voditelj obrade, je Dječji vrtić Radost, koje postupa sukladno svim važećim zakonskim propisima.

U slučaju da ne želite dati svoje osobne podatke,  nećemo biti u mogućnosti obraditi Vaš/upit/zahtjev/prigovor.

Vaši podaci će biti čuvani toliko dugo koliko je potrebno da Vaš zahtjev/upit/prigovor obradimo, te će nakon 5 godina (opći zastarni rok po Zakonu o obveznim odnosima) biti obrisani ili anonimizirani, uz iznimku kada podatke čuvamo duže zbog pravnih obaveza(npr. u slučaju spora i sl.).

Dječji vrtić  može angažirati treće strane, kao na primjer vanjske pravne savjetnike, koji mogu postupati u ime i sukladno uputama Dječjeg vrtića.

  • Vaša prava za zaštitu osobnih podataka, su sljedeća:
  • Dobiti potvrdu obrađuju li se Vaši osobni podaci, te pristup osobnim podacima koji se obrađuju,
  • Dopuniti, modificirati i ispraviti osobne podatke,
  • Ishoditi brisanje osobnih podataka ili zatražiti da se podaci učine anonimnima,
  • Blokirati nezakonitu obradu podataka, te ograničiti obradu,
  • Prigovoriti obradi koja se temelji na legitimnom interesu,
  • Zaprimiti kopiju osobnih podataka, te prenijeti podatke drugom voditelju obrade.

U slučaju da želite ostvariti neko od Vaših zakonskih prava, možete se obratiti sa Vašim zahtjevom na mail djecji.vrtic.radost@zd.htnet.hr.

Nadalje, imate pravo podnijeti pritužbu u vezi obrade Vaših osobnih podataka, Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

 

PRIVATNOST KORISNIKA I ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Kako bi ova web stranica radila pravilno, kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice, u svrhu poboljšavanja vašega iskustva pregledavanja, ova stranica mora na vaše računalo spremiti malenu količinu informacija (Cookies, kolačić). Preko 90 % svih web stranica koristi ovu praksu no prema važećim propisima, poglavito prema Zakonu o elektroničkim komunikacijama i Zakonu o zaštiti osobnih podataka obvezni smo prije spremanja kolačića zatražiti vas da Korištenjem web stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti Vam neće biti dostupne.

Što je kolačić (cookie)?

Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internet preglednik šalje natrag kolačiće  koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama.

Kolačići mogu spremati širok pojas informacija uključujući osobne informacije (kao što je Vaše ime ili e-mail adresa). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu ili mobilnom uređaju. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promijeniti Vaše postavke internet preglednika da možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, pobrišete spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internet preglednika i slično.

Kako onemogućiti kolačiće?

Isključivanjem kolačića odlučujete da li hoćete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu ili mobilnom uređaju. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Ako onemogućite kolačiće, možda nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na web stranicama.

Što su stalni kolačići?

Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja programa internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i lozinka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu. Stalni kolačići ostat će na računalu ili mobilnom uređaju danima, mjesecima, čak i godinama.

Što su privremeni kolačići?

Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke, poput stavki u košarici za kupnju.

Što su kolačići od prve strane?

Kolačići  od prve strane dolaze s web-mjesta koje gledate, a mogu biti stalni ili privremeni. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pohraniti podatke koje će ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta tom web-mjestu.

Što su kolačići treće strane?

Kolačići treće strane dolaze s reklama drugih web-mjesta (kao što su skočne ili druge reklame) koje se nalaze na web-mjestu koje gledate. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pratiti korištenje Interneta u marketinške svrhe.

Koristi li ova web stranica kolačiće?

Da, s primarnim ciljem kako bi vam naše internetske stranice omogućile bolje korisničko iskustvo (nužni kolačići).
Kolačiće upotrebljavamo za anonimno prikupljanje i slanje statističkih podataka Google Analyticsu za analizu prometa i načina na koji posjetitelji komuniciraju sa stranicom (statistički kolačići).
Stranica također koristi kolačiće koji služe za funkcioniranje Google Maps servisa.