Područni objekt „Voštarnica“ izgrađen je davne 1973. godine na području istoimenog dijela grada i nalazi se na adresi Put Murata 20. U vrtiću radi 13 odgojitelja, 3 spremačice i 2 servirke. Rad je organiziran u pet odgojnih skupina u primarnom desetsatnom programu, a radno vrijeme vrtića je od 6.30 do 16.30 sati.

Vanjski  prostor  vrtića sastoji se od dva dvorišta i pet terasa ispred soba dnevnih boravaka. Na dvorištima su postavljene razne penjalice, vrtuljci, tobogani, ljuljačke, klackalice i zatvoreni pješčanici. Zasađeno je drveće, grmlje, mediteransko bilje i sezonsko cvijeće. Djelatnici, djeca, naši partneri u odgoju – roditelji, brinu se o održavanju i njegovanju zelenih površina. Vrtić je prepoznatljiv po ekološkim sadržajima i aktivnostima koje provodimo s djecom. Nositelji smo Zelene zastave koju nam je dodijelio Nacionalni koordinator Ekoškola u Republici Hrvatskoj, Udruga Lijepa Naša.

Voštarnica je ujedno i vježbaonica Sveučilišta u Zadru, Odjela za izobrazbu učitelja i odgojitelja prepoznatljiva kao „dječja kuća“ u kojoj se naglasak stavlja na  razvijanje ljudskih potencijala. Tijekom godine u našem vrtiću hospitiraju studenti predškolskog odgoja, a pripravnici obavljaju svoje stažiranje.

Osobito smo ponosni na naše dugogodišnje projekte po kojima smo prepoznati  i koji su postali sastavnim dijelom naše vrtićke kulture. To su projekti iz različitih područja i tema:  Inkluzija; Dječja  prava;  Ekologija; Suradnja/ partnerstvo  s roditeljima; Kulturna baština; Knjižnica, Vrtić kao vježbaonica.

Područni objekt Voštarnica, kontinuirano se mijenja, preoblikuje, uči, promatra pojave oko sebe, prati potrebe društva i lokalne zajednice. Najveći naglasak stavlja na potrebe djece i nudi najbolje od sebe kako bi svi partneri u odgoju rasli zajedno. Nudimo one vrijednosti za koje znamo da ih djeca najviše trebaju kako bi sutra odrasla u cjelovite, zadovoljne osobe, sigurne u sebe, svoje kompetencije i vještine. Suradnja sa stručno razvojnom službom našeg vrtića nam je izuzetno bitna jer djelujemo kao partneri sa zajedničkim ciljem za dobrobit djeteta. Težimo stvaranju pozitivnog okruženja, dobre suradnje i povjerenja svih !

Dođite u vrtić Voštarnicu jer  „ Iz vrtića Voštarnica djeca izlaze nasmijana lica!“ ( izjava roditelja ).

Telefon: 023/231-032

Adresa: Put Murata 14, 23 000 Zadar

E-mail: vostarnica@radost-zadar.hr