Područni objekt “Vruljica” smješten je unutar istoimenog parka koji omogućuje djeci suživot s prirodom. Vrtić ima dugu tradiciju od 1978. godine. Prostor vrtića namjenski je građen i sastoji se od soba dnevnih boravaka s pripadajućim terasama, blagovaonice, zbornice, centralne kuhinje te ograđenog i opremljenog dvorišta. Odgojno-obrazovni rad organiziran je u 6 odgojnih skupina (“Zmajići”, “Oblačići”, “Sovice”, “Bubamare”, “Balončići” i “Točkice”) u primarnom desetosatnom programu, a u popodnevnim satima organiziran je dvoiposatni program predškole (“Smokvice”). U vrtiću rade 16 odgojiteljica, 5 spremačica, 3 servirke.

U PO „Vruljica“ organiziran je produljeni boravak i smjenski rad čime se izravno doprinosi usklađenju obiteljskog i poslovnog života. Radno vrijeme vrtića je od 6:30 do 22:00 h.

Područni objekt ima veliko ograđeno dvorište koje je u svakodnevnoj upotrebi. Na dvorištu se nalaze ljuljačke, tobogan s penjalicama, vrtuljak i zatvoreni pješčanici, a na terasama su nacrtane igre „Križić/kružić“, „Čovječe ne ljuti se“ i „Školica“. Na terasama sadimo razne biljke, dok su na dvorištu drveća i biljke za koje se djeca brinu. Imamo status eko vrtića te kroz različite aktivnosti učimo djecu na koji način očuvati i zaštititi okoliš te djelovati u eko duhu. Također smo nositelji „Zelene zastave“ koju dodjeljuje Udruga Lijepa Naša, Nacionalni koordinator ekoškola u Republici Hrvatskoj.

Poznati smo po sudjelovanjima na raznim sportskim natjecanjima – Olimpijski festival dječjih vrtića, Županijsko natjecanje u nogometu, Futsal čarolija. Sportski program kojim su obuhvaćena djeca cjelodnevnog boravka provodi voditelj sportskog programa. Iznimno smo ponosi na izvrsna sportska postignuća naše djece.

Provodili smo i provodimo projekte s djecom rane i predškolske dobi. Neki od njih su: „Dinosauri“, „Naš park Vruljica“, „Zdrava hrana“, „Pokret za radost“… Također sudjelujemo u međunarodnim projektima Erasmus+ i na eTwinning platformi.

PO „Vruljica“ je vježbaonica Odjela za izobrazbu učitelja i odgojitelja, Sveučilišta u Zadru. Studenti i pripravnici kod nas hospitiraju, provode praksu te polažu ispite uz odgojiteljice mentorice.

Svake godine sudjelujemo u raznim humanitarnim akcijama, posjećujemo Dom za starije i nemoćne, sudjelujemo u svim gradskim događanjima primjerenim djeci rane i predškolske dobi, posjećujemo kazališne predstave, muzeje, odlazimo u Sportski centar Višnjik, surađujemo s osnovnim školama i drugim vrtićima te organiziramo tradicionalne zajedničke izlete i zabavna druženja s djecom i roditeljima.

Naš vrtić je „dječja kuća“ gdje je svako dijete jedinstveno biće koje promatramo, osluškujemo, potičemo njegov potencijal te utječemo na njegov cjelokupni rast i razvoj. Polazimo od odgojno-obrazovnih ciljeva: autonomije, samoostvarenja, samokritičnosti, komunikacije, interakcije, i sl. Naglašavamo obiteljski odnos u vrtiću. Potičemo emocionalnu povezanost i pripadnost te podršku i suradnju među djecom i odgojiteljima.

“Najveći čovjek uvijek ostaje dijete.” Goethe

Telefon: 023/ 334-256

Adresa: Ivana Meštrovića 14, 23 000 Zadar

E-mail: vruljica@radost-zadar.hr