U Područnom objektu „Pčelica“ odgojno-obrazovni rad provodi se u četiri odgojne skupine dvije za djecu jaslične i dvije za djecu vrtićke dobi. U objektu rade 10 odgojitelja, 1 servirka i 3 spremačice.

Vrtić je smješten u mirnom gradskom okruženju, a neposredna blizina ŠRC „Višnjik“ pruža mogućnosti šetnji, rekreacije i igre izvan objekta kao i posjete i suradnju s drugim vrtićima i lokalnom zajednicom.

Unutarnji prostor strukturiran je u skladu s dječjom dobi, uvažavanjem različitosti i potreba djece,  te djeci omogućuje slobodu kretanja, kreativnu ekspresiju, istraživanje i učenje kroz igru.

Optimalan broj odgojnih skupina u objektu i prostorno – materijalno okruženje omogućuju življenje u našem vrtiću kao u „dječjoj kući“ u kojoj vlada ozračje zajedništva i povezanosti. Potičemo suradnju s roditeljima kao aktivnim sudionicima u životu i radu našeg vrtića. Shvaćajući važnost razvijanja pozitivnog odnosa djece prema okolišu kontinuirano provodimo raznovrsne aktivnosti vezane za odgoj i obrazovanje za održivi razvoj. Tako brinemo o svom prirodnom okruženju, njegujemo biljke u našem dvorištu, koristimo prirodne, neoblikovane i reciklažne materijale.

Naša misija: uvažavajući obitelj kao prvu djetetovu odgojnu i socijalnu sredinu za učenje, težimo promicanju dvosmjerne komunikacije i razumijevanje zajedničke odgovornosti za cjeloviti razvoj i budućnost naše djece.

Telefon: 023/225-543

Adresa: Nikole Tesle 14, 23 000 Zadar

E-mail: pcelica@radost-zadar.hr