Područni objekt “Višnjik III” započeo je s radom u rujnu 2022. godine. Objekt je smješten u sklopu ŠRC Višnjik u neposrednoj blizini sportskih terena, gdje djeca rado provode vrijeme kroz igru.

Djeca su raspoređena u šest mješovitih odgojno-obrazovnih skupina, od 3 do 7 godine u jutarnjem destsatnom program, te jednoj skupini kraćeg Programa predškole. U objektu radi 14 odgojiteljica, 2 servirke, 4 spremačice. Radno vrijeme vrtića je od 6:30 do 16:30 i od 16:30 do 19:00. U jednoj mješovitoj odgojno-obrazovnoj skupini provodi se Program ranog učenja engleskog jezika djece predškolske dobi integriran u redovni desetsatni program. Vrtić je vježbaonica za studente Sveučilišta u Zadru – Odjela za izobrazbu učitelja i odgojitelja, Odjela za pedagogiju te Odjela za psihologiju u realizaciji zajedničkih projekata.

Kontinuirano stvaramo primjereno odgojno-obrazovno okruženje u kojem dijete ima priliku ostvarivati raznovrsne interakcije (s prostorom, materijalima, drugom djecom i odraslima) i tako podupirati različite aspekte cjelovitog razvoja, odgoja i učenja. Stvaramo organizacijske uvjete koji djeci omogućuju istraživanje različitih fenomena te stjecanje raznovrsnih iskustava, znanja i razumijevanja te osiguravamo nenametljivu potporu učenju djeteta, potičući tako njegovo samostalno otkrivanje, razmišljanje, rješavanje problema.

Organizacija rada temelji se na timskom radu svih sudionika odgojno-obrazovnog procesa, s naglaskom na suradnju s roditeljima kroz svakodnevne individualne razgovore, roditeljske sastanke, radionice te zajedničko druženje djece i odraslih.

Telefon: 023/231-905

Adresa: Ulica Domovinskog rata 7, 23 000 Zadar

E-mail: visnjik3@radost-zadar.hr