Projekt “Most”

Projekt “Most”

Prije četiri godine u DV Radost, PO Voštarnica započeo je projekt „Most“. Izjava četverogodišnjeg djeteta “Zadar ima most, grad je most” u kojoj ono izdvaja most kao nešto što predstavlja naš grad, pokrenula je ideju da Gradski most bude izložbeni prostor za dječje radove. U narednim godinama uključili su se PO Višnjik i PO Vruljica. Zastavice su postavljala djeca, odgojiteljice, roditelji, bake i djedovi, a ove godine zbog epidemiološke situacije to su učinili volonteri udruge „Jakova Zadranina“.

Ovom izložbom koja traje mjesec dana i kojom se ujedno obilježava Dan grada Zadra i Advent dajemo djeci vrijednu poruku: „Važni ste nam!“

Gradski most je mjesto gdje se ljudi rado fotografiraju, a u vrijeme izložbe biraju fotografiranje pokraj zastavica čime nam pokazuju svoje pozitivne doživljaje.

U ovom izazovnom vremenu izložba predstavlja pozitivni odmak. Priča je zainteresirala i medije te je snimljena reportaža u PO Voštarnici i na mostu. Znamo da mostovi povezuju. Osluškujući predškolsko dijete skrenuli smo pozornost na Gradski most za Dan grada Zadra i blagdansko vrijeme te učinili da nas poveže na najljepši način.

 

Tekst pripremila: odgojiteljica Tanja Blaslov