Predstava „Dalmatinski Sv. Nikola“

Predstava „Dalmatinski Sv. Nikola“

U sklopu programa Zimskog parka ŠC Višnjika, 5. prosinca 2022. odgojiteljice DV Radost, PO Voštarnica odigrale su lutkarsko scensku predstavu „Dalmatinski sveti Nikola“.

Igrokazom ispričanom na čakavskom jeziku odgojiteljice su sveca Nikolu prikazale kao zavičajnog zaštitnika ribara, pomoraca i male djece. Na taj su način još jednoj generaciji djece približile lokalnu tradiciju, narodne običaje zajednice kojoj pripadaju i njima prepoznatljivu baštinu.

Legenda od koje je nastala za djecu primjerena priča, sadrži tri scene s elementima dramske napetosti dobivene vještom igrom svjetlosnih i glazbenih efekata. Šaljući snažnu poruku, priča pokreće dječju maštu, emocije i stvaralaštvo što je vidljivo iz brojnih likovnih uradaka koji su poslužili kao ilustracije za istoimenu slikovnicu.

Odgojiteljice su s istom predstavom gostovale na lutkarskom festivalu LUF UF Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji je održan u rujnu 2022. te su istu htjele prikazati i na ovogodišnjem programu Zimskog parka u organizaciji ŠC Višnjika. Na predstavu su pozvana djeca i roditelji DV Radost kao i svi posjetitelji Zimskog parka.

A kakva je atmosfera bila možete pogledati u fotogaleriji.